Skip to main content
Profielfoto Rafaela van Meurs
Rafaela van Meurs

Freelance UX & Interaction Designer

Als freelance UX & Interaction designer zorg ik voor een optimale online gebruikerservaring zodat de gebruiker een sterke relatie opbouwt met het merk. Ik houd ervan om in het hoofd van de gebruiker te kruipen en een concept te ontwikkelen wat aansluit op de behoeften van de gebruiker en de doelen van het bedrijf behaalt. Je kunt me inzetten voor alle online projecten; van mobiele apps tot aan conversie gerichte websites.

Ik ben ervaren in het uitvoeren van doelgroeponderzoek, customer journeys in kaart brengen, behoeften vertalen in een concept en dit concept vervolgens visualiseren door middel van wireframes.

Competenties
  • UX design
  • Conceptontwikkeling
  • Doelgroeponderzoek
  • Usability testing
  • Data analyse
  • Werken en bijdragen aan Design Systems
Telefoonnummer

+31624121880

KvK nummer

68832206

Werkervaring

"Rafaela is een super ux-er. Datadriven, accuraat, supersnel, creatief en zeer effectief. Ze weet feilloos de vinger op de zere plek te leggen en onderbouwt door oa data-analyse (van GA tot NPS) en ux-onderzoek (van lab tot guerilla). Haar ontwerpen kloppen echt altijd en hebben meetbaar effect. Bovendien is Rafaela een betrouwbare, gezellige, pittig, spontane teamgenoot. Op handen gedragen door developers én stakeholders. Met Rafaela als ux-er in je team weet je zeker dat je impactvolle user experience zult gaan realiseren."

Mirjam van HalderenProduct Owner bij ANWB

"Ik had al met UX'ers gewerkt, en ik had echt geen klachten. Maar toen kwam Rafaela en stak daar nog eens met kop en schouders bovenuit. In mijn team hebben we best wel een hoop applicaties, met ook nog eens veel variatie die soms weinig of niets inhoudelijk met elkaar te maken hebben. Het lukte Rafaela goed om tussen al deze applicaties te schakelen, en zo on top of it te blijven, dat wanneer ik als developer eraan mocht werken, zij altijd alles al in orde had. Het lijkt mij normaal dat een developer af en toe terug moet komen op een ontwerp van een UX'er (zij werken namelijk in de toekomst), met Rafaela heb ik dat nooit gehad. Echt een heel groot petje af. Ze neemt daarnaast meer verantwoordelijkheid dan haar UX klus, en kon echt voor ons team staan, ook bij stakeholders. Naast dat ze dus erg waardevol is in het team, is ze ook nog ontzettend grappig: the full package. Haar enige minpunt is dat zij niet voor altijd in mijn team bleef!"

Ineke ScheffersLead Developer bij ANWB

"Rafaela is een van de meest analytische en visionaire Strategisch UX experts in de digitale omgeving die ik heb ontmoet. Binnen ons team was ze een sleutelfiguur om zowel de Strategie als ook de UX en creatieve afdelingen te smeden. Voor klanten acteerde ze als een natuurlijk aanspreekpunt en door haar overtuigingskracht verkocht ze een concept op natuurlijke wijze waarna ze deze wist te converteren tot aan executie niveau. Voor mij persoonlijk diende ze als één van de belangrijkste sparringpartners."

Remco FrankDesign Director Mangrove

"Als front-end developer is het een verademing om met Rafaela samen te werken. Ze heeft een doordachte en scherpe kijk op het algehele user experience. Haar rol in ons scrum team vervulde ze, naast haar UX rol, heel goed door ook mee te denken met overige processen; e.g. SCRUM en samenwerking met development. Kenmerkend is haar agile aanpak waarbij ze goedgehumeurd en professioneel te werk gaat."

Bilal HussainFront-end Developer bij ANWB

"Haar gevoel voor humor maakt werken met Rafaela is een feestje. Ze is op de hoogte van de laatste trends en kent de beste inspiratiebronnen op het gebied van interactie ontwerp. Wanneer ze presenteert doet ze dit op uiterst duidelijke, concrete en kalme wijze. Ik ben enorm blij dat ik zo veel heb mogen leren van Rafaela."

David de BeunUX Designer bij iO